Zomrel Ján Baluch 17.06.1942 – 14.10.2020

Piatok, 16.10.2020 06:20 | Posledná aktualizácia 16.10.2020 07:03

BRATISLAVA (SFZ) – Vo veku 78 rokov zomrel bývalý predseda trebišovského ObFZ, dlhoročný podpredseda a istý čas aj zastupujúci predseda Východoslovenského futbalového zväzu a viceprezident SFZ, Ján Baluch.

Rodák z Kolinoviec prišiel v roku 1960 do Slavoja Trebišov na ročnú výpomoc, nakoniec zostal v klube dlhých devätnásť rokov a stal sa funkcionárskou ikonou klubu. Slavoj hral pod jeho vedením v II. lige, či v I. SNL zväčša poprednú úlohu a tak sa po pôsobení v klube posunul o stupienok vyššie.

Štyri volebné obdobia bol predsedom trebišovského ObFZ a dlho aj podpredsedom Východoslovenského futbalového zväzu, kde po smrti Gejzu Princa zasadol aj na predsednícku stoličku, čím bol vyše pol roka aj viceprezidentom SFZ. Významnú úlohu zohrával pri organizovaní medzištátnych futbalových stretnutí v Košiciach, pri príprave akcie rozhodcovská píšťalka, ktorá patrila v tom čase medzi najvýznamnejšie spoločenské podujatia, pomohol pri výstavbe krytej plavárne a iných športovísk, a stal sa osobnosťou, bez ktorej si futbalový a spoločenský život vo východoslovenskom regióne nikto nevedel ani len predstaviť.

So zármutkom v srdci sme prijali správu, že v stredu 14. októbra 2020, nás Ján Baluch vo veku 78 rokov navždy opustil. Kolegovia a priatelia z futbalovej rodiny správu prijali s hlbokým zármutkom a rodine zosnulého vyjadrujú úprimnú sústrasť. V našich myšlienkach sme v tejto chvíli najmä s jeho najbližšími.

Česť jeho pamiatke!


Peter Zeman

Značky