logo
SFZ

STANOVISKO KOMISIE ROZHODCOV SFZ ZO DŇA 21.3.2024

Streda, 27.3.2024 10:51 | Posledná aktualizácia 30.3.2024 09:36
logi.png

BRATISLAVA (SFZ) - Oficiálne stanovisko SFZ.


Stanovisko zo zasadnutia KR SFZ dňa 21.3.2024

Niké liga, 2.kolo nadstavby, B.Bystrica-Z.Moravce

Asistent rozhodcu nesprávne signalizoval HMH, pretože hráč H10 nebol v momente prihrávky od spoluhráča bližšie k súperovej bránke ako predposledný brániaci hráč. Gól družstva hostí bol dosiahnutý regulárne.

Niké liga, 2.kolo nadstavby, D.Streda-Žilina

Rozhodca správne neuznal gól domáceho družstva po správnej intervencii VAR. Bezprostredne pred dosiahnutým gólom došlo pri zakázanom použití rúk v súboji o loptu k udretiu súpera riskantným spôsobom zo strany hráča D28 a rozhodca mu mal udeliť aj ŽK.

Niké liga, 2.kolo nadstavby, D.Streda-Žilina

Rozhodca v spolupráci s asistentom rozhodcu správne vyhodnotili situáciu, kedy hráč D28 bol v momente prihrávky /hlavičky/ od D46 v postavení mimo hry, ale nenaplnil pravidlové podmienky pre to, aby sa stál HMH a teda gól bol dosiahnutý regulárne. 

Niké liga, 2.kolo nadstavby, Michalovce-FC Košice

Rozhodca správne udelil ČK brankárovi hostí za zmarenie jasnej gólovej príležitosti zakázanou hrou rukou. Brankár mimo pokutového územia v obrannej činnosti mal ruku v polohe, kedy „robil telo širším” a v zmysle výkladu Pravidiel futbalu ide o zakázanú hru rukou.

Niké liga, 2.kolo nadstavby, Slovan-Trnava

V súboji hráčov H6 a D88 prejavil D88 snahu preskočiť na zemi ležiaceho súpera, kedy sa svojim pohľadom plne venoval lopte a absolútne bez úmyslu došlo ku tzv. „futbalovej kolízii” nohami, ktorú rozhodca správne neposúdil ako priestupok.

Niké liga, 2.kolo nadstavby, Slovan-Trnava

Vo vzdušnom súboji o loptu došlo pri zakázanom použití rúk k udretiu súpera riskantným spôsobom zo strany hráča D24 a rozhodca mu mal udeliť ŽK. 

II.liga, 19.kolo, Petržalka-Šamorín

Asistent rozhodcu správne signalizoval HMH, gól družstva hostí rozhodca správne neuznal. V momente strely na bránku bol útočiaci hráč v postavení mimo hry a v zornom poli brankára urobil aktívny pohyb, ktorým ovplyvňoval jeho schopnosť chytať loptu, a tým sa stal HMH.

II.liga, 20.kolo, P.Bystrica-Petržalka

Rozhodca nesprávne nariadil pokutový kop v prospech domáceho družstva. V momente kontaktu lopty s rukou je ruka brániaceho hráča vedľa tela v prirodzenej polohe bez toho, aby robila telo širším, a teda sa nejednalo o zakázanú hru rukou. Rozhodca mal nechať pokračovať v hre bez prerušenia.

II.liga, 20.kolo, Žilina B-Prešov

Rozhodca nesprávne nariadil PK v prospech domáceho družstva, pretože k priestupku došlo ešte pred pokutovým územím. Rozhodca mal nariadiť priamy voľný kop a udeliť ČK hráčovi H4 za zmarenie jasnej gólovej príležitosti.

II.liga, 20.kolo, Žilina B-Prešov

Asistent rozhodcu nesprávne signalizoval HMH, pretože hráč H30 nebol v momente prihrávky od spoluhráča bližšie k súperovej bránke ako predposledný brániaci hráč. Gól družstva hostí bol dosiahnutý regulárne.

Značky