logo
Reprezentácia

MUŽI A - SFZ udelil súhlas F. Calzonovi trénovať aj SSC Neapol do konca klubovej sezóny 2023/24

Pondelok, 19.2.2024 19:40 | Posledná aktualizácia 19.2.2024 19:40
logi.png

BRATISLAVA (SFZ) - Slovenský futbalový zväz a tréner Francesco Calzona sa minulý týždeň dohodli na novej zmluve do konca roka 2025. V prípade postupu na MS 2026 by sa kontrakt automaticky predĺžil až do konca účinkovania slovenskej futbalovej reprezentácie na záverečnom turnaji.

Až v nedeľu 18. februára prišla oficiálna žiadosť od SSC Neapol, aby Francesco Calzona mohol vykonávať popri funkcii hlavného trénera slovenskej futbalovej reprezentácie súčasne aj funkciu hlavného trénera klubu. Po intenzívnych rozhovoroch s F. Calzonom a konzultáciách prezidenta SFZ Jána Kováčika, viceprezidenta pre štátnu reprezentáciu Karola Belaníka s členmi výkonného výboru sa SFZ rozhodol udeliť súhlas F. Calzonovi viesť aj SSC Neapol za nasledovných podmienok:

1.⁠ ⁠súhlas je časovo limitovaný na obdobie od 19.2. do posledného zápasu SSC Neapol v Serii A alebo Lige majstrov v sezóne 2023/24

2.⁠ ⁠tréner je povinný dodržať všetky zmluvné záväzky, ktoré mu vyplývajú z platnej zmluvy so SFZ

3.⁠ ⁠tréner bude k dispozícii pre slovenskú futbalovú reprezentáciu vždy, avšak nie výlučne, počas asociačných termínov futbalových reprezentácií určených medzinárodným futbalovým kalendárom vrátane osobnej prítomnosti na nominačnej tlačovej konferencii pred marcovými zápasmi slovenskej reprezentácie

SFZ má právo v prípade nedodržania ktorejkoľvek z týchto podmienok kedykoľvek svoj súhlas odvolať. Tento postup odsúhlasili všetci členovia výkonného výboru SFZ. Slovenský futbalový zväz si uvedomuje, že ide o neštandardné rozhodnutie, ktoré môže vo verejnosti vyvolávať obavy. Chápe však aj výnimočný vzťah F. Calzonu ku klubu, v ktorom dlhodobo pôsobil a chce mu pomôcť v súčasnej neľahkej situácii. Tréner F. Calzona opakovane deklaroval, že hlavnou prioritou jeho činnosti zostáva slovenská futbalová reprezentácia a jej príprava na záverečný turnaj EURO 2024.

SFZ

Značky