STANOVISKO SFZ K ZÁSAHU NAKA V PRÍPADE ŠPORTOVEJ KORUPCIE

07. Júl 2018

BRATISLAVA (SFZ) – Národná protikorupčná jednotka (NAKA) expozitúra Bratislava zasahovala v sobotu 7. júla 2018 v Banskobystrickom kraji v prípade športovej korupcie vo futbale. Pri akcii poskytol súčinnosť aj Slovenský futbalový zväz. Polícia potvrdila, že v súvislosti s podozrením z prijímania úplatkov vo futbalových súťažiach riadených Stredoslovenským futbalovým zväzom (SsFZ) obvinila 21 osôb.

Reakcia Slovenského futbalového zväzu: „Slovenský futbalový zväz vyvíja v ostatných rokoch maximálne úsilie v boji proti manipulácii priebehu a výsledkov futbalových stretnutí na Slovensku, a to či už prostredníctvom aktivít zameraných na osvetu a vzdelávanie v tejto oblasti, ako aj v prípadoch vyšetrovania manipulácie priebehu a výsledkov futbalových stretnutí u nás.

Ako sme už viackrát deklarovali, naším prvoradým záujmom je to, aby bol akýkoľvek relevantný podnet na manipuláciu futbalových stretnutí dôkladne vyšetrený a aby zo záverov vyšetrovania boli vyvodené primerané dôsledky, či už v rovine civilnej alebo športovej.

V rámci našej dlhodobej spolupráce sa podarilo Národnej protikorupčnej jednotke - expozitúra Bratislava (NAKA) odhaliť prípad manipulácie futbalových stretnutí stredoslovenských regionálnych súťaží. SFZ poskytol pri vyšetrovaní prípadu orgánom činným v trestnom konaní maximálnu súčinnosť.

Podrobnejšie sa SFZ k aktuálnej kauze vyjadrí po obdržaní oficiálnej správy od NAKA prostredníctvom svojej oficiálnej stránky www.futbalsfz.sk. Dovtedy sa k tomuto prípadu nebudeme vyjadrovať.”